Więcej informacji znajdziecie również na naszym Facebooku

Zapraszamy do śledzenia nas na portalu społecznościowym Facebook: https://www.facebook.com/fundacjadcw

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Zapraszamy do udziału w bezpłatnych konsultacjach osoby odpowiedzialne za opracowanie i wprowadzanie standardów ochrony dzieci 👧🧒 w podmiocie sportowym ⚽️🎾🏀 Warunkiem zakwalifikowania się na konsultacje jest posiadanie własnej Polityki ochrony dzieci oraz wypełnienie formularza zgłoszeniowego: forms.office.com/e/1R6pRwr8Sc

‼️ Przypominamy jednocześnie, że kluby i organizacje sportowe, do których uczęszczają albo w których przebywają lub mogą przebywać dzieci są zobowiązane do wprowadzenia standardów ochrony małoletnich do 15 sierpnia 2024 roku ‼️

Każdy klub zakwalifikowany do udziału w konsultacjach będzie mógł wziąć udział w dwóch spotkaniach w formule online. Uczestnicy konsultacji otrzymają informację zwrotną dotyczącą przesłanych wzorów Polityki ochrony dzieci wraz z rekomendacjami w zakresie wprowadzenia niezbędnych zmian. Pomiędzy spotkaniami kluby zobowiązane są do aktualizacji zapisów Polityki ochrony dzieci.

Termin realizacji spotkań: 06.05.2024-14.08.2024. Liczba miejsc ograniczona.

Szczegóły dotyczące konsultacji znajdują się pod poniższym linkiem: standardy.fdds.pl/blog/17/konsultacje-dla-klubow-sportowych

Sfinansowano ze środków Plan International przekazanych przez DEC w ramach realizacji projektu pn. „Children affected by the Ukraine Crisis and host communities thrive in safe home environments in Poland”. Financed by the project entitled „Children affected by the Ukraine Crisis and host communities thrive in safe home environments in Poland”.

Zajęcia pełną parą 🙂

Dziękujemy Jednostka Strzelecka 4115 im. rtm. Witolda Pileckiego w Myślenicac za zaproszenie do wspólnego prowadzenia zajęć.

Młodzież odświeżyła wiedzę dotyczącą pierwszej pomocy, dowiedziały się nowych rzeczy, na każde pytanie została udzielona odpowiedź, a świat wirtualny pokazał młodzieży inne możliwości edukacyjne pierwszej pomocy 🙂

Projekt "Pierwsza pomoc VR" już za nami 🙂

Projekt trwał od 29.01 do 26.04.2024 roku

W zajęciach i otwartych warsztatach wzięło udział łącznie 348 osób.

Grupa wiekowa:
<15 lat: Kobiety: 107, Mężczyźni: 123, SUMA: 230
15-30 lat: Kobiety: 34, Mężczyźni: 31, SUMA: 65
30-50 lat: Kobiety: 23, Mężczyźni: 17, SUMA: 40
>50 lat: Kobiety: 8, Mężczyźni: 5, SUMA: 13
ŁĄCZNIE: Kobiety: 172, Mężczyźni: 176, SUMA: 348

Odbyło się 17 zajęć z pierwszej pomocy z wykorzystaniem wirtualnej rzeczywistości dla uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych, świetlic, Młodzieżowych Drużyn Pożarniczych, Jednostki Strzeleckiej, Seniorów z terenu województwa małopolskiego, głównie powiat myślenicki i krakowski.

Odbyły się Otwarte Warsztaty Pierwszej Pomocy dla mieszkańców Małopolski.

Dzisiaj udało się złożyć sprawozdanie z projektu z niemałą ilością dokumentacji 🙂

Uczestnicy wypełnili prawe 700 kartek ankiet 🙂 oceniając, że zajęcia z wykorzystaniem technologii wirtualnej rzeczywistości są ciekawe i warto ich używać, gdyż przyswajają wiedzę.

Dziękuję wszystkim zaangażowanym w realizację projektu.

Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.

A już niebawem ruszymy z kolejnym projektem "Edukacji dla bezpieczeństwa z fundacją DCW". Wypatrujcie informacji 🙂

Obserwujący

Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego
#PierwszaPomocVR
#Malopolska
#uczymyratowac

Skomentuj na Facebooku

Gratulacje

Brawo 👏

Gratulacje dla Jednostka Strzelecka 4115 im. rtm. Witolda Pileckiego w Myślenicac za przyjęcie rotmistrza Witolda Pileckiego na swojego patrona.

Dziękujemy za zaproszenie do pomocy w realizacji tej uroczystości. Nasz Prezes a zarazem rodzic dwójki strzelców, wspomógł poprowadzenie tej jak ważnej dla Jednostki uroczystości.

Jednostce życzymy kolejnych sukcesów i dalszego rozwoju oraz ciągłej owocnej współpracy z naszą Fundacją 🙂

Skomentuj na Facebooku

Dziękujemy bardzo za obecność przedstawicieli fundacji. Liczymy, że współpraca jakże owocna będzie dalej kwitnąć i razem zrobimy wiele dobrego 😊

W dniu dzisiejszym nasz Prezes uczestniczył w zakończeniu roku szkolnego klas maturalnych Liceum, gdzie reprezentował naszą Fundację oraz Stowarzyszenie Malta Służba Medyczna oddział Myśle. Miał okazję wręczyć certyfikaty dla uczniów Liceum Ratowniczego. W krótkiej przemowie nie zabrakło podziękowania i gratulacji dla absolwentów. Zobacz więcej…Zobacz mniej…